Wat cliënten over begeleiding bij Sofie vertellen

"Sofie heeft een heldere en doelgerichte aanpak. Via een combinatie tussen persoonlijkheidsanalyse en jobcoaching heeft ze me enorm geholpen om uit een periode van overbelasting te geraken. Na elke sessie ging ik naar huis met wat extra inzichten, en vooral een richting om verder te gaan. De begeleiding was de basis die ik nodig had om de nodige beslissingen te nemen in mijn professionele carrière!"

Koen, leerkracht

"Door de therapie-sessies bij Sofie heb ik veel meer inzicht gekregen in waar mijn angsten en idiosyncrasieën vandaan komen (ook het stukje psycho-educatie was nuttig daarvoor). Maar Sofie heeft voornamelijk gekeken naar mij als persoon. Naar mijn verleden, wie en wat mij gevormd heeft tot wie ik ben. Daarnaast gaf Sofie mij een aantal tools om beter te kunnen omgaan met mijn angsten, onzekerheden, en andere demonen uit het verleden. Ze bood handvaten om zaken in perspectief te plaatsen. Wat voor mij op dat ogenblik heel belangrijk was. Door haar professionele begeleiding heb ik terug wat kracht gevonden, opnieuw adem kunnen halen, perspectief gekregen. Sofie heeft me op weg gezet, en nu moet ik er zelf wat van maken. Maar de gedachte dat ik steeds kan terugkeren voor een sessie, vind ik erg geruststellend. "

Marie-France

"De loopbaanbegeleiding bij PsychoTerra was volledig op maat, met handige tips en zinvolle oefeningen. Sofie focuste niet louter op mijn loopbaan, maar ze verdiepte zich in mijn gehele persoon. Dat gaf me de inzichten die ik nodig had."

Liesbet Hendrickx, ergotherapeute

"Dankzij de deskundige begeleiding van Sofie ben ik uit een professionele impasse geraakt. Tijdens de verdiepende gesprekken kon ik mijn woelige denkwereld aftoetsen en werd me ook de nodige ruimte gegeven om (soms letterlijk) 'op adem' te komen. Sofie nodigde me uit om te reflecteren over mijn eigen waarden en daagde me aan de hand van verhelderende vragen en praktische oefeningen uit om mogelijkheden te verkennen, geörienteerd op mijn eigen drijfveren, in het verlengde van mijn kwaliteiten en trouw aan mijn persoonlijke idealen. Ze gaf me bovendien net dat ene duwtje in de rug, waardoor ik het aandurfde een ander pad te bewandelen. Door de doortastende en alomvattende aanpak, voel ik dat de inzichten die ik tijdens de sessies heb verworven nog lang met me mee zal dragen. De aanpak is persoonlijk en tegelijkertijd erg professioneel. Sofie boezemt vertrouwen in, ze werkt echt samen met je ergens naartoe. Het loopbaantraject bij Psychoterra verliep helemaal op het ritme van mijn eigen behoeften en draagkracht. Mijn traject lijkt nu afgerond, maar de wetenschap dat een opvolgingssessie zeker tot de mogelijkheid behoort, geeft nog meer innerlijke rust."

Fien, wetenschappelijk medewerkster

"Vanuit een gevoel van onbehagen en soms zelfs frustratie wat betreft mijn situatie, ben ik op zoek gegaan naar hulp en een andere kijk. Sofie heeft me door haar brede ervaring en heldere inzichten aangezet om mijn situatie objectief te bekijken. Hoe ben ik hier geraakt? Welke invloed heb ikzelf? Welke trigger wordt er geactiveerd? enz. Ondanks het feit dat mijn situatie niet is veranderd, heb ik wel de tools en inzichten in handen gekregen om mezelf rust te geven, de toekomst zelfzeker tegemoet te gaan en terug eigenaar te worden van mijn loopbaan."

Neil, interne business consultant

"Sofie heeft me echt geholpen om mijn kwaliteiten terug te zien, en te zoeken naar waar en hoe ik deze het beste kan inzetten. Door onze gesprekken kreeg ik soms andere inzichten, en kon ik alles ook eens vanuit een ander standpunt bekijken. Dat was heel verhelderend (soms ook confronterend!). Dankzij onze gesprekken heb ik echt het gevoel terug in mijn kracht te staan."

Anneke Rauter, kleuterleidster